Imagini cutremurătoare au apărut în spațiul public, surprinse în saloanele și pe holurile spitalului pentru bolnavii de coronavirus din Reșița. Scenele surprinse sunt greu de privit, de la un cadavru în sac negru de plastic care zace încă pe patul din salon. La un bolnav așezat pe jos, direct pe ciment, pe coridor și de soarta căruia nu pare nimeni interesat.

După ce imagini din spital au fost postate pe Facebook de rude ale celor internați acolo, tot mai multă lume a început să vorbească despre condițiile dezastruoase din spital. Culmea este că cei de acolo recunosc deschis că știu despre dezastru, dar au tot felul de scuze. Astfel, managerul spitalului este de puțină vreme în funcție, nu are bani pentru unitatea spitalicească, dar aceasta a acumulat, în timp, datorii mari. El mai spune că și clădirea este extrem de veche, iar investiții serioase nu s-au făcut aici de mai bine de 30 de ani.

 

O reacție vine de la președintele Consiliului Județean Reșița, Romeo Dunca, care a declarat, referitor la situația din spital: „Am moştenit o situaţie foarte grea, nu numai spitalul din Reşita are probleme. Suntem blocaţi în absolut toate sectoarele. Nu sunt bani, avem datorii foarte mari. O mare parte din medici fac prezenţa, după care pleacă acasă sau pleacă să îşi trateze bolnavii prin cabinetele private”, a declarat Dunca pentru sursa citată.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin