Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dat note sistemului medical românesc după doi ani la conducerea Ministerului Sănătății. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că sistemul de sănătate din România merită o notă între 7 şi 8 şi afirmă că, totuşi, în ciuda problemelor cu finanţarea, oferă „servicii satisfăcătoare” pacienţilor.

„Nota pentru sistemul de sănătate din România e undeva între 7 şi 8, dar de multe ori nu nota este importantă, ci trendul. Iar din punctul de vedere al trendului, suntem cu siguranţă pe un trend crescător. Şi dacă toate proiectele pe care noi le-am pus în pagină şi au început să se facă în mod efectiv se vor realiza – şi opinia mea este că în marea lor majoritate se va realiza -, atunci nota pentru sistemul de sănătate pe care o vor da cetăţenii, nu trebuie să dăm noi notele, va fi una mai bună”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila într-o emisiune TV, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Sănătăți a vorbit și despre cât de importantă este finanțarea sistemului și infrastructurii medicale pentru o eficiență ridicată a serviciilor oferite cetățenilor. 

„Trebuie să ţinem cont şi de nivelul de finanţare a sistemului de sănătate din România – ce oferă sistemul de sănătate din România în corelaţie cu nivelul finanţării. Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele acestei finanţări, oferă pacienţilor, în general populaţiei din România, servicii satisfăcătoare”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Sursa: Realitatea Medicala