Un deputat AUR vrea ca ucrainenii care sunt majori să fie expulzați în țara lor. Demnitarul român susține, printr-o postare pe Facebook, că toți ucrainenii de peste 18 ani ar trebui urcați în dube și trimiși în țara vecină pentru că ar fi dat șpagă să treacă granița. 

Un deputat AUR vrea expulzarea refugiaților ucraineni. Acesta susține că cei care au venit în România sunt niște dezertori și trebuie să fie predați poliției de frontieră ucrainene.

Declarațiile halucinante vin în contextul legii marțiale din Ucraina care interzice trecerea graniței a bărbaților care au peste 18 ani.

Parlamentarul spune că aceștia au trecut granița ilegal, iar acum încasează mii de lei de la staul român pentru că au statutul de refugiați.

După câteva ore demnitarul a șters postarea de pe Facebook. Jurnaliștii Realitatea PLUS l-au contactat pe George Badiu pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns. 

„În primul rând, toți ucrainenii de peste 18 ani aflați în România ar trebui urcați în dube și predați la vamă poliției de frontieră ucrainene că sunt dezertori. Ni s-a acrit de bogătanii de la Kiev care au dat șpagă să fugă din țară în loc să fie încorporați, iar acum încasează ilegal bani de la statul român!”, susține deputatul AUR, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„În al doilea rând, orice risc asumat de statul român și implicit de poporul acesta pentru sprijinul acordat guvernului zelenschian, trebuie compensat în mod corespunzător. Niciun TIR, indiferent că este încărcat cu armament, cu mâncare sau lenjerie intimă nu ar trebui să fie lăsat să aprovizioneze un guvern pentru care România reprezintă un inamic !.

Rușii sunt răi și dușmănoși, dar nici cu ucrainenii nu îmi este rușine. Cu ăștia trebuie să negociezi de pe poziții dominante, altfel te iau de fraier și te calcă în picioare… Nordul Bucovinei, ținutul Herța, sudul Basarabiei, cu populația aferentă, sunt de drept ale României. Nu uităm, nu iertăm !”, a scris George Badiu.

Sursa: Realitatea din AUR