Cel mai puternic val de căldură lovește România începând de astăzi. Meteorologii au emis cod galben de caniculă și spun că temperaturile resimțite vor fi de aproape 50 de grade Celsius. Temperaturile de foc vin după vijeliile extreme din ultimele zile. 

În vestul, sudul și estul țării este cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi încadrate între 33 și 36 de grade, posibil 38.

Ieri, temperaturile au scăzut considerabil, până la maxime de 33 de grade. Astăzi, vor fi maxime de 37-38 de grade la umbră, în sudul Olteniei. Și în Capitală, maximele vor fi de 36-37 de grade.

Mâine, la câmpie și la deal, maximele vor fi de 33-41 de grade, chiar 42 grade, în Capitală maxima va atinge 40 de grade. 

Activitățile pe care să nu le faci niciodată pe timp de caniculă

„Sunt temperaturi măsurate în condiții oficiale, în plin soare și în condiții de umezeală relativă mare, care amplifică senzația de căldură. Din cauza umezelii relative mari, în aceste zile se amplifică temperatura și temperaturile resimțite vor fi mult mai mari decât cele din termometre”, a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Mihai Huștiu.

După miercuri, vremea se răcește accentuat, în toate zonele, maximele de joi abia atingând 18-28 de grade. 

Furtuna a făcut ravagii la Reșița. Un fenomen asemănător tornadei a doborât copaci și a smuls acoperișuri – FOTO

Până atunci, vom avea temperaturi foarte ridicate, dar și furtuni violente.