Tot mai multe persoane ajung internate în stare gravă la spital, pentru că se tratează mai întâi, după ureche, acasă. Medicii recomandă prudență maximă și evitarea pe cât posibil a spațiilor aglomerate. Patru români au murit până acum, din cauza acestei infecții respiratorii. 

La Spitalul Județean de Urgență Slatina sunt internate peste 40 de persoane cu pneumonie, atât copii, cât și adulți. Medicii ne avertizează că simptomele pot fi confundate cu cele ale răcelii sau gripei, iar cei care ignoră primele semne de boală, se expun unui risc major.

„În acest moment avem circa 3 cazuri de gripă la Secția de Boli infecțioase și două la Pediatrie, plus două cazuri de COVID. Avem, în schimb, foarte multe pneumonii care se tratează, dar nu înseamnă că nu pot fi cu risc”, a declarat un medic.

Pneumonia, însă, se răspândește rapid la nivelul întregii țări, iar persoanele vârstnice și copiii sunt cei mai expuși. În Bistrița s-au înregistrat peste 270 de cazuri de pneumonie de la începutul anului și până acum, iar 6 pacienți au decedat.

„Sunt și la copii, și la adulți. Sunt prezente pentru tot. Pot să apară la orice vârstă și pot fi grefate de riscuri majore, chiar deces. Ruse, febră, stare generală alterată, junghi intercostal. Uneori oamenii vin chiar și cu dureri care pot mima un atac cardiac sau chiar cu dureri în abdomen”, a mai spus specialistul. 

Până la 8.000 de români mor anual din cauza pneumoniei. Specialiștii ne recomandă să evităm spațiile aglomerate și să purtăm mască de protecție. 

Sursa: Realitatea Medicala