Zi crucială la PNL. Liberalii au programată, luni dimineața, sedinţa de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale, urmată de şedinţa Biroului Executiv, în cadrul căreia ar urma să fie discutată inclusiv poziţia partidului faţă de facilităţile fiscale în IT, construcţii, agricultură şi industria alimentară, și asta deoarece PNL se opune intenţiei PSD şi a premierului Marcel Ciolacu de a le elimina parţial. Subiectul ar urma să fie discutat ulterior într-o şedinţă a liderilor coaliţiei.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, prim-vicepreşedinţii PNL, miniştri şi secretari de stat ai partidului participă, luni dimineaţă, de la ora 8.00, la şedinţa de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale.

De la ora 9.00 este programată şedinţa conducerii liberale, iar în cursul zilei ar urma să aibă loc discuţii ale liderilor coaliţiei.

Pe agenda discuţiilor ar urma să se afle, conform unor surse din partid citate de News.ro, subiectul eliminării facilităţilor fiscale în IT, construcţii, agricultură şi industria alimentară, în condiţiile în care liberalii se opun anulării, fie şi parţiale, a acestora.

Tema revine în discuţie după ce, în urmă cu o săptămână, premierul Marcel Ciolacu s-a exprimat în mod ferm pentru eliminarea parţială a acestor facilităţi, spunând că ”s-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii”, iar vineri au circulat informaţii conform cărora facilităţile fiscale pentru personalul din construcţii, agricultură şi din industria alimentară ar urma să fie eliminate din luna septembrie. Angajaţii din aceste domenii vor trebui să plătească contribuţia de sănătate, de 10% din venitul brut, de care până acum erau scutiţi.

Sursa: Realitatea Din PNL