Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, miercuri, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Oficialul consideră că a fost un conflict intern.

„Cel puţin până în acest moment noi nu am identificat ca fiind vreo culpă medicală, dar nu vreau să mă antepronunţ până când Parchetul nu pronunţă o concluzie, pentru că nu vrem în niciun fel de influenţăm ancheta”, a declarat ministrul Sănătăţii la un post TV.

”Asta a fost şi concluzia Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii, noi am cerut managerului un plan de măsuri care să ducă la exercitarea coresponzătoare a atribuţiilor fiecărei persoane care este în Comitetul Director al Spitalului”, a mai spus Rafila, precizând că ”neînţelegerile dintre cei din spital nu trebuie să afecteze în niciun fel siguranţa pacienţilor, imaginea spitalului şi nici imaginea sistemului de sănătate, pentru că deserviciile sunt mult mai mari decât îşi închipuie unii sau alţii”.

”Dacă transformăm mizele personale în chestiuni care duc la compromiterea activităţii unor oameni, fie că sunt medici, asistenţi medicali, lucrul ăsta este din punctul meu de vedere nepermis”, a completat ministrul Sănătăţii.

”Şi pe mine mă afectează lucrul ăsta foarte mult pentru că, indiferent cât muncim şi noi (..) se fac investiţii, încercăm să schimbăm mentalităţile (..) toate aceste eforturi sunt compromise de multe ori de aşa-zise scandaluri cum a fost cel de la Pantelimon. Suntem şi în campania electorală, ele sunt folosite politic, este nepermis din punctul meu de vedere să foloseşti astfel de scandaluri politic, dar lipsa de responsabilitate se manifestă, din păcate, şi în zona politică”, a mai spus Rafila.

Sursa: Realitatea Medicala