Municipiul Ploieşti și alte 4 localități prahovene au intrat în scenariul galben din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID-19, după cum au anunțat cei de la Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Astăzi este convocată o ședință la Primărie pentru a se stabili dacă este cazul să fie impuse restricții.

Marți, în prima zi în care s-a revenit la raportarea zilnică a evoluției cazurilor COVID, municipiul Ploieşti și alte 4 localităţi din judeţul Prahova au intrat în scenariul galben, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova, potrivit Realitatea Plus.

Ploieştiul, Vălenii de Munte, Păuleşti, Cocorăştii Mislii şi Gherghiţa se află începând de marţi 12 iulie în scenariu galben cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 peste 1.50/mie.

Municipiul Câmpina cu o incidenţă actuală de 1.45/mie.

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti a anunţat că miercuri se va întruni Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se sytabli dacă este cazul să se impună restricţiile specifice scenarului galben.

La nivel național, autoritățile au tras un semnal de alarmă și spun că în următoarele săptămâni se va ajunge la peste 10 mii de cazuri în fiecare zi, la nivel național. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala