Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății spune că numărul cazurilor covid s-a dublat în fiecare săptămână. Oficialul a declarat că această creștere va continua 4-5 săptămâni, după care se va stabiliza, iar din toamnă intrăm pe un trend descendent.

„Cifrele sunt în creștere, în fiecare săptămâna numărul aproape s-a dublat. Asta ne-a făcut să trecem la raportarea zilnică, nu vrem să îngrijorăm pe nimeni.

Va continua 4-5 săptămâni, după care se va stabiliza, iar din toamnă să intrăm pe un trend descendent. Formele de acum sunt transmisibile, dar nu forme grave. Ce avem acum e Omicron.

Sunt foarte puțini pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, este cu totul și cu totul o altă evoluție. Ne-am pregătit cu resurse în zona ambulatorie.

Pentru formele ușoare, la copii de exemplu, se pot administra antifebrile, antiinflamatorii și un sirof de tuse. Simptomele sunt durere de cap, durere musculară, ca o simplă răceală. Atunci trebuie să te testezi. Sunt farmacii care fac testarea. Se poate face la medicul de familie”, a spus Alexandru Rafila, marți seara, la un post TV.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala