Mușcăturile de țânțari reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră, nu doar un disconfort trecător. Drept urmare, în plin sezon estival, trebuie să ne pregătim pentru atacul țânțarilor. Pe lângă produsele pe care le cumpărăm de la magazin ca să scăpăm de aceste insecte, putem evita mușcăturile lor și altfel.

  1. Stați departe de zonele în care țânțarii se adună mai ales dimineața și seara. Este prima recomandare pentru a evita înțeparea și reacțiile alergice.
  2. Îmbrăcămintea este un factor cheie în prevenirea mușcăturilor de țânțari. Este recomandat să se utilizeze haine de culoare deschisă și, ori de câte ori este posibil, să se folosească o bluză cu mânecă lungă și pantaloni lungi, pentru a avea cea mai mare parte de piele acoperită.
  3. Puneți ghivece cu busuioc la ferestrele casei pentru a împiedica intrarea țânțarilor. Iar dacă lipiți câteva frunze pe corp țineți țânțarii la distanță.
  4. Evitați să vă spălați cu săpunuri și geluri cu miros intens și nu uitați de parfumuri, deoarece atrag țânțarii și alte insecte.
  5. Produsele chimice pot provoca alergii, de aceea este bine să alegeți și produse naturale cum ar fi rozmarinul sau citronela.
  6. Țânțarii mușcă pe baza mirosului corpului, astfel încât hrana influențează mult atunci când vine vorba de a atrage mai mult sau mai puțini țânțari. Vitamina B1 sau usturoiul previn mușcăturile de țânțari.

Cum se tratează mușcăturile de țânțari

  • aplicarea unui prosop rece sau pulverizarea unui spray pe bază de apă termală;
  • aloe vera aplicată direct pe mușcătură. Este unul din cele mai bune analgezice pentru mâncărime;
  • dacă în jurul mușcăturii se umflă zona sau se înroșește, trebuie să mergeți la doctor.