Spitalul Colentina din Capitală s-ar putea redeschide curând pentru toți pacienții. Asta după ce, vreme de mai bine de un an, a funcționat ca unitate suport covid. În același timp se fac presiuni și pentru redeschiderea spitalului Foișor, relatează Realitatea PLUS. 

Potrivit surselor Realitatea PLUS, spitalul ar putea primi și pacienți non-Covid de la începutul săptămânii viitoare. Direcția de Sănătate Publică București a fost în vizită la spital și a făcut verificări pentru a da un aviz de funcționare în circuit normal. 

Așadar, în acest moment vorbim despre un spital care mai bine de un an de zile a tratat doar pacienți infectați cu Covid-19. Acum, numărul pacienților internați în spital ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere. Spre exemplu, la Terapie intensivă se află internați puțin peste 10 pacienți. 

Pe de altă parte, se fac presiuni și pentru redeschiderea Spitalului Foișor. Potrivit acelorași surse, DSP București a făcut verificări și în această unitate spitalicească pentru a da și în acest caz un aviz de funcționare în circuit normal. Ieri erau internați doar 3 pacienți în această unitate medicală, iar pe lista de așteptare s-ar afla aproximativ 900 de pacienți care au nevoie de diferite intervenții chirurgicale în acest spital. 

Rămâne de văzut când vor putea primi aceste spitale și pacienți non-Covid. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti