Ministrul Sănătății – Ioana Mihăilă a fost chemată să prezinte în Camera Deputaților, săptămâna viitoare, raportul preliminar privind numărul deceselor raportate în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a fost chemată de PSD în plenul de luni al Camerei Deputaţilor, de la ora 16.00, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta situaţia deceselor din cauza COVID-19.

Decizia ca Ioana Mihăilă să prezinte un raport a fost luată după ce plenul a respins înființarea unei comisii de anchetă pe această privind decesele covid.

„La solicitarea PSD, ministrul Sănătăţii va veni luni în Parlament să prezinte raportul preliminar privind decesele de COVID-19. Românii au dreptul să ştie adevărul. Familiile care şi-au îngropat apropiaţii, bolnavii cronici lipsiţi de tratamente sau intervenţii medicale de specialitate, toţi cei care au suferit ca urmare a deciziilor luate de autorităţi trebuie să ştie adevărul! Tot adevărul!
 

«Transparenţii» care au votat ieri – în mod ruşinos! – împotriva înfiinţării Comisiei de anchetă privind pandemia au datoria morală să ofere răspunsuri, iar vinovaţii trebuie să plătească!”, a transmis Marcel Ciolacu. 

Ioana Mihăilă a declarat că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

„Conform datelor preliminare pe care comisia ni le-a pus la dispoziţie, cifrele sunt mai mari. (…) Nu avem încă un raport final al comisiei, cu menţiunea că s-ar putea ca o cifră exactă să nu o avem în perioada imediat următoare. Da, există diferenţe între numărul de decese raportate în Corona Forms, baza de date care dă cifra oficială, şi alte baze de date de raportare”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala