Caz extrem de rar petrecut, astăzi, în Mali, acolo unde o femeie din a născut nouă bebeluşi, cu doi mai mulţi decât estimaseră medicii care i-au monitorizat sarcina.

În vârstă de doar 25 de ani, femeia a fascinat naţiunea din Africa de Vest şi a atras atenţia liderilor săi. Când medicii au anunţat, în martie, că aceasta necesită îngrijiri de specialitate, autorităţile au intervenit, iar femeia a fost transportată pe calea aerului în Maroc, unde a și născut.

”Nou-născuţii (cinci fete şi patru băieţi) şi mama sunt cu toţii bine”, a declarat ministrul Sănătăţii din Mali, Fanta Siby, într-un comunicat citat de presă, citat de Agerpres.

Bebeluşii au fost aduşi pe lume prin cezariană. Potrivit investigaţiilor medicale cu ultrasunete efectuate în Maroc şi Mali, femiea ar fi urmat să nască şapte copii, doi dintre fetuşi nefiind depistați în timpul acestor investigații.

Naşterea nonupleţilor este un eveniment extrem de rar. Din cauza complicaţiilor medicale care survin în cazul unor astfel de sarcini unii dintre fetuşi nu supravieţuiesc.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala