Medicul Emilian Imbri a făcut o declarație alarmantă în privința situației actuale. El susține că bătălia cu virusul este pierdută în acest moment.

„Toți suntem relaxați. Știți ce este paradoxal în această țară? Într-o relaxare generală se lupta îngrozitor pentru relaxare. În Piață Victoriei vin oameni fără masca care urlă toți nu vrem masca, și nu au purtat niciodată.

Vin bolnavii care se internează în stare gravă și recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie și uite unde am ajuns, doctore, salvează-mă. Sigur că nu poți să te joci cu cuvintele astea. Că uite se relaxaeza Anglia. Dar cât a stat Anglia? De câteva ori a stat și s-a vaccinat”, a declarat Emilian Imbri în presă.

Medicul spune că are colegi care sugerează oamenilor că nu au încredere în vaccin.

„Am colegi care au apărut la televizor și au spus că nu sunt împotriva vaccinului, dar eu vreau să mă vaccinez cu vaccinul care o să apară peste 2 ani. Dar care e problema? Așteaptă, dar nu induce celorlalți că asta nu e bun. Atunci, vedeți, nu se va reuși, să știți. Noi am pierdut lupta cu virusul”, a declarat Imbri.

„Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să știți. Faptul că spuneți că nu sunt locuri, că…

Știți ce se întâmplă în momentul de față? Și dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoți paturile și ventilatoarele alea și le pui pe aleile spitalului și spui am 2000 de paturi AȚI și sunt ocupate 1500.

Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema. Nu e problema că nu avem paturi, este problema că nu ai cu cine să lucrezi. La Babeș a fost un caz fericit că am avut oameni în TIR. Sunt spitale în care fug că zăpăciții de la o secție la altă, fug pe holuri cu alea de oxigen în brațe că nu au nici oxigen.

Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom. Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine și urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Și atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val”, a mai declarat Imbri

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala