Radu Țincu a explicat la Realitatea PLUS faptul că persoanele care s-au vaccinat se mai pot infecta cu noul coronavirus. Un astfel de exemplu a fost de curând chiar în persoana unui medic din Timișoara, după ce efectuase chiar și rapelul. Cu toate astea, vaccinul are rostul său care ne protejează și în cazul infectării vom avea o formă mai ușoară a bolii.

 
„Trebuie să discutăm ce înseamnă infectare. Vaccinul are eficientă 95%. Rostul vaccinului este să nu ne imbolnavim sever. Persoanele care au număr mai mic de anti corpi se pot infectă însă nu vor face o formă gravă a bolii. Ne interesează să nu facem o formă severă care să ne ducă în AȚI sau să ne omoare. Acesta este rostul vaccinului. Se pare că pentru nautralizarea formelor grave pentru tulpinile africane sau britanice este nevoie de un număr mai mare de anti-corpi.
 
Nivelul de anticorpi poate fi aflat prin analize de laborator. Dacă descoperim că avem un nivel mai scăzut de anticorpi nu înseamnă că suntem lipsiți de protecție”, a explicat Radu Țincu pentru Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala