Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a declarat, astăzi, în cadrul emisiunii „Sănătatea la control”, moderată de jurnalista Cristina Răduță, că nu are informații suplimentare, față de ce a apărut deja în media, legate de posibilele cauze de deces ale asistentei în vârstă de 55 de ani, care lucra la unitate medicală din Capitală, și a fost găsită moartă în casă la o săptămână după ce s-a vaccinat. „Alte informații sunt doar speculații”, a spus Mahler.

 

„Atunci când un coleg pierde lupta cu viața, indiferent care ar fi motivul, toți suntem foarte triști si ne pare rău de acest lucru. A fost alături de noi în această pandemie chiar la secția ATI. Din datele noastre, a fost găsită decedată în casa. Cazul a fost preluat de INML. Momentan nu avem alte informații. Când vor fi gata rezultatele, acestea vor fi făcute publice. Tot ceea ce vă pot spune este că la toți colegii vaccinați de la Marius Nasta s-au înregistrat reacții alergice minimale la prima doză și reacții locale și generale ușor accentuate după doza a două la unii dintre colegii. Nu s-au înregistrat reacții adverse severe până în acest moment. Orice legătură fără un diagnostic specific pus de un specialist care să ridice suspiciunea unei posibibile legături cu vaccinul sunt doar speculații”, a afirmat Mahler.

În ceea ce privește posibilele reacții adverse ale vaccinurilor antiCovid, managerul de la Marius Nasta a spus că nu există informații legate de persoane predispuse să manifeste astfel de reacții adverse. „Pentru unii dintre noi ar putea să apară astfel de reacții, iar pentru alții ar putea să treacă absolut neobservată a doua doză de vaccin”, a arătat medicul. 

„Este foarte important ca starea persoanelor care primesc vaccinul să fie monitorizată, iar comunicarea reacțiilor (adverse) să se facă transparent. Reacțiile nu sunt o nouate. Nici șocul anafilactic, nici pareza facială nu apar doar în cazul acestui vaccin, ci și în cazul altor vaccinuri. Noi, cei care lucrăm în sănătate, știm acest lucru (…), știm că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Conculziile legate de existența unei cauzalități între vaccin si simptomatologie trebuie făcute doar după investigații amănunțite”, a mai spus managerul de la Marius Nasta. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala