Uniunea Europeană va putea primi încă 75 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech în trimestrul al doilea al anului. Anunțul a fost făcut luni de laboratorul german, potrivit realitatea.net

Directorul financiar al BioNTech, Sierk Poetting, a precizat și că din 15 februarie vor fi reluate livrările dozelor care trebuiau trimise în primele trei luni ale anului. 

Anunţul companiei germane a venit cu câteva ore înaintea unei reuniuni a cancelarului Angela Merkel cu înalţi oficiali, unde se va discuta despre ritmul prea lent al campaniei de vaccinare din țară. La întâlnire participă, pe lângă premierii celor 16 landuri germane, reprezentanţi ai producătorilor de vaccin şi cei ai Comisiei Europene, care cumpără serul pentru statele membre de la diferite companii. Întâlnirea are loc și în contextul în care, recent, compania britanico-suedeză AstraZeneca a anunţat că nu va putea, în primă fază, să livreze dozele de vaccin promise inițial.

Informația privind suplimentarea livrărilor de vaccin a fost confirmată și de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a scris pe Twitter că, în 2021, UE va putea primi până la 600 de milioane de doze de vaccin. 

”BioNTech/Pfizer vor livra 75 de milioane de doze suplimentare în al doilea trimestru al anului – şi până la 600 de milioane în total în 2021”, se arată în mesajul șefei C.E. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala