Starea pacienților transferați de la Spitalul Matei Balș, ca urmare a incendiului izbucnit în această diminineață, puțin după ora 5:00, nu este dintre cele mai bune. Din contră, avem deja primul pacient intubat dintre cei 44 transferați la spitalele din Capitală. Este vorba despre o femeie transportată de urgență de la Balș la Spitalul Universitar, care a suferit arsuri garve la nivelul căilor respiratorii. Femeia suferă de o formă medie spre gravă de COVID-19, spun medicii.

Potrivit unor surse medicale citate de Realitatea PLUS, pacienta are arsuri pe căile respiratorii destul de grave. Îngrijorător este și faptul că femeia suferă de o formă medie spre severă de coronavirus.

Medicii au fost nevoiți să o intubeze pe femeie în încercarea de a-i salveze viața.

La Spitalul Universitar din Capitală au fost transferați 5 pacienți de la Matei Balș. 4 dintre ei sunt în stare stabilă. Și acești pacienți – spun medicii – sunt cu forme medii și grave de COVID-19.

Vă reamintim că un incendiu violent a izbucnit în această dimineață la Spitalul Matei Balș, din Capitală, unitate suport Covid. Incendiul a cuprins pavilionul 5. Patru persoane au murit, iar ale 120 au fost transferate de urgență la alte unități medicale. 

Patru pacienţi din cei aflaţi la Institutul Matei Balş au ajuns la Spitalul Marius Nasta, iar alţi patru au ajuns la Victor Babeş. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti