Patru pacienți afectați în urma incendiului devastator care a izbucnit, vineri dimineață, la Institutul „Matei Balș” au fost internați la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. De-a lungul zilei, alți pacienți vor fi cazați în această unitate spitalicească, potrivit Realitatea Plus.

UPDATE: Doi dintre pacienți sunt în stare gravă, la ATI, potrivit managerului Beatrice Mahler. 

Cei patru pacienți care au fost internați deja au suferit intoxicații cu fum si se află sub observatia medicilor. În cursul zilei, alți 30 de pacienti de la „Matei Balș” vor fi aduși la „Marius Nasta”, pentru a urma tratamentul Covid, fiind vorba de persoane aflate în stadii medii sau grave ale bolii. 

La Institutul de Pneumoftiziologie se fac pregătiri astfel încât să fie creat spațiu adecvat pentru pacienții noi, pentru că este vorba de persoane care au nevoie de măști de oxigen. De asemenea, potrivit Realitatea Plus, medicii vor analiza și posibilitatea de a modifica schemele de tratament pe care pacienții le aveau la „Matei Balș”.

Managerul Beatrice Mahler a precizat că numeroase cadre medicale au venit la spital, deși erau libere, pentru a oferi sprijin.

Sursa: Realitatea de Bucuresti