Italia a anunțat o investiție de 81 de milioane de euro pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania farmaceutică ReiThera. Potrivit Agenției Medicamentelor din țară, serul ar putea fi administrat din septembrie.

 Vaccinul a trecut de prima fază a testării, urmând să fie supus studiilor din celelalte două, la care vor participa zeci de mii de voluntari. 

”Vaccinul nu este util în această fază critică, dar cu siguranță va fi mai târziu. În plus, avem și o companie italiană capabilă să realizeze și alte aporturi”, a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni, Directorul Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), Giorgio Palau. Acesta a adăugat că ”este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie.” 

În paralel, țara va utiliza în campania de vaccinare și cele 200 de milioane de doze comandate de la celelalte companii farmaceutice.

La fel ca în alte țări, planul de vaccinare din Italia a fost amânat și în Italia, din cauza întârzierilor livrărilor. Ministerul Sănătății a anunțat că programările pentru persoanele de peste 80 vor fi amânate cu până la o lună, iar cele pentru restul populației, cu 6-8 săptămâni. Dozele care vor ajunge în țară în următoarele săptămâni ar trebui să fie suficiente pentru a completa etapa de vaccinare din primăvară şi pentru rapelul administrat personalului sanitar şi rezidenţilor din casele de bătrâni, a precizat ministerul, citat de Agerpres. 

Până în prezent, în prima lună a campaniei de imunizare, în Italia au fost  administrate 1.543.338 de doze. 241.858 de persoane au primit și rapelul.

Bilanțul din Italia, țară lovită puternic de primul val al epidemiei, depășește 2,5 milioane de cazuri Covid-19 și 86.890 de decese. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala