Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că e vor face echipe de control care să verifice modul în care se face vaccinarea la centrele de vaccinare. Potrivit ministrului, cei care nu respectă strategia Guvernului vor fi sancționați.

„Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori.

Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.  E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare”, a spus Vlad Vociulescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: Realitatea Din USR