Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că vaccinul împotriva noului coronavirus oferă o imunitate de 6-8 luni. Secretarul de stat în M.A.I. a precizat că datele au reieșit în urma monitorizării persoanelor deja vaccinate. 

Arafat a precizat că monitorizarea persoanelor vaccinate pentru stabilirea perioadei în care oferă imunitate continuă. ”La acest moment, știm cu cât crește timpul. Persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, și se pare că imunitatea este valabilă și acuma, înseamnă că timpul se prelungește.

Deci, în acest moment, în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinați și nimeni nu a venit să spună ”atenție că a scăzut”. Cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment, asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine ”imunitatea durează 3 ani” pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a răspuns Arafat, întrebat cât durează imunitatea vaccinului.

Citește și: ”DECIZIE MAJORĂ Persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze pot intra în România fără carantină – TOT ce a aprobat CNSU – DOCUMENT”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala