Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a amânat luni decizia privind recomandarea de utilizare a vaccinului dezvoltat de compania americandă Moderna. Acesta este al doilea vaccin, după cel al Pfizer/BioNTech, care are mari șanse de a fi utilizat la scară largă. 

Un comitet de experţi ai EMA s-a reunit luni, cu două zile mai devreme decât era planificat iniţial, pentru a analiza aprobarea vaccinului dezvoltat de Moderna. 

Reprezentantul Olandei la acest comitet a declarat că rămân deschise unele întrebări legate de acest vaccin, în timp ce Agenția Europeană nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri.

Vaccinul anti-Covid produs de Moderna a primit deja aprobarea de utilizare în SUA și Canada. La rândul său, Comisia Europeană a comandat deja 160 de milioane de doze. 

Următorul pas pentru utilizarea vaccinului la scară largă după recomandarea făcută de EMA este aprobarea oficială de către C.E., etapă care este considerată o formalitate. 

Potrivit rezultatelor testelor clinice, vaccinul produs de Moderna este sigur și are o eficiență de 94%. 

Sursa: realitatea.net

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala