Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a primit șase construcții modulare de tip container care au fost deja amplasate în curtea unității medicale.

Noile construcții înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul epidemiologic al pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Cele 6 containere provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma unei solicitări adresate Administrației Naționale a Rezerverlor de Stat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat  la rețeaua de apă-canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat. Cele șase containere formează noua zonă de triere a bolnavilor COVID-19.

“În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului ‘Victor Babeș’ și cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeș. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, spune prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

Sursa: Realitatea de Timis