Noul spital construit în Lipova cu 5,6 milioane de euro, finanţare guvernamentală, nu va deveni operaţional în acest an, deşi lucrările au fost recepţionate de câteva luni, administraţia locală arătând că nu sunt încă bani pentru achiziţia de echipamentele medicale necesare.

Construirea noului spital a început în toamna anului 2017 şi a fost încheiată în august 2020, când a avut loc recepţia. Finanţarea a fost asigurată prin Compania Naţională de Investiţii, iar spitalul este în administrarea Primăriei Lipova.

În luna mai, când 95% din lucrări erau executate, fostul primar al oraşului, Mircea Jichici, declarase că spitalul va fi deschis parţial în vară, dar ulterior, la data recepţiei lucrărilor, fostul edil afirmase că unitatea va deveni operaţională spre sfârşitul anului, prin mutarea unor secţii, cu echipamente şi personal, din actualul spital al oraşului.

Primarul actual, Florin Pera, a declarat că accesul spre noua clădire şi celelalte amenajări exterioare nu au fost realizate, astfel că unitatea medicală nu ar putea deveni operaţională nici prin transferul unor secţii ale actualului spital.

Sursa: Realitatea de Arad