Peste 98% dintre bolnavii infectati cu SARS-CoV-2 internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj Napoca au fost vindecati, asa cum arata o analiza a Ministerului Sanatatii.

Dintre cei 3.600 de bolnavi COVID, 64 si-au pierdut viata din martie pana acum, rata mortalitatii fiind de 1.8%. Comparativ, la niveul intregii Romanii, 3,1% dintre cei infectati de la inceputul pandemiei au pierdut lupta cu virusul.

Conform raportului Ministerului Sanatatii, Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca are cea mai mare rata de vindecare a bolnavilor de COVID, de la inceputul pandemiei, potrivit realitatea.net

„Secretul este ca, in spatele terapiei intensive, sa fie o munca sustinuta in asa fel incat pacientii sa nu ajunga la terapie, sa nu trebuiasca sa ajunga la terapie intensiva si acest lucru se face pe sectiile obisnuite”, spune Ioan Muresan, managerul Spitalului de Boli Infectioase Cluj-Napoca, citat de ziare.com.

Toate paturile din cadrul spitalului au fost echipate cu aparate de oxigen, iar personalul medical a supravegheat permanent starea pacientilor.

„Sunt asigurate cu oxigen si vacuum, la doua stocatoare care functioneaza incontinuu, de mare capacitate. Am pregatit asistentii pe terapie intensiva ca sub coordonarea medicilor de terapie intensiva sa poata realiza pe sectiile obisnuite oxigeno-terapie si ventilatie non-invaziva, astfel incat pacientii ajung pe sectia de terapie doar cu forme severe si critice”, a mai spus Ioan Muresan.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala