Compania care a produs vaccinul pentru Ebola a dezvoltat și anticorpi monoclonali împotriva Covid-19. Studiul, care va fi lansat în curând, va fi realizat pe 2.000 de pacienți infectați. 

Noile medicamente cu anticorpi de laborator vor fi disponibile în săptămânile viitoare, iar rezultatele vor fi comparate cu ale altor pacienți cărora nu le-au fost administrați anticorpi. 

Profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxford, unul dintre conducătorii procesului de recuperare, s-a declarat optimist în privința eficienței acestui tip de tratament.

”Există o mulțime de motive întemeiate pentru a crede că tratamentul ar putea fi eficient – oprirea reproducerii virusului, oprirea lui în a provoca daune, creșterea șanselor de supraviețuie pentru pacienți”, a declarat acesta. Procesul de recuperare din Marea Britanie a fost creat la debutul pandemiei pentru a identifica tratamentele care pot ajuta pacienții internați cu Covid-19.

Luni, compania Pfizer a anunțat că vaccinul anti-COVID pe care îl dezvoltă ar putea fi disponibil anul acesta. Anunțul a fost făcut de CEO-ul gigantului farmaceutic, Albert Bourla, care a menționat că rezultatele ultimelor testări ar putea fi gata la sfârșitul lunii viitoare. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala