Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Marius Nasta, a declarat ca pacientii care sunt internati pentru coronavirus au o medie a varstei in scadere, oamenii se tem ca nu vor gasi loc in spital iar cadrele medicale sunt suprasolicitate.

„Au trecut patru luni de când îngrijim pacienții infectați cu coronavirus. Personalul medical este obosit, dar partea care este cea mai importantă și care ne doare este că acest val nu s-a terminat.

Din păcate numărul de cazuri care este în creștere ne face să nu ne gândim la concedii, iar cei care pleacă în concediu pleacă cu gândul că pot oricând să fie rechemați la locul de muncă dacă numărul de cazuri va crește.

Iar acest lucru nu este deloc confortabil, atât timp cât vedem că în jurul nostru persoane care sunt rugate să respecte regulile repetate de atâtea ori de fiecare dintre noi, nu le respectă.

Colegii mei sunt obosiți, colegii mei însă sunt la spital, suntem toți acolo, suntem pentru cei care au nevoie de noi, însă cu siguranță după patru luni dreptul la a petrece câteva zile alături de familie îl vrem și noi.

Nu știu dacă acest lucru va fi posibil în următoarea perioadă pentru că numărul de cazuri este în creștere.

În acest moment toate paturile din Terapie intensivă sunt ocupate. Astăzi a fost un număr foarte mare de internări și pe secție, până în acest moment sunt peste 10 cazuri de pacienți confirmați internați pe secție. Mai sunt foarte puține locuri și pe secție.

Dacă vom interna în același ritm și zilele următoare, cu siguranță vom ajunge la limita maximă de pacienți pe care putem să îi manageriem, chiar dacă posibilitățile de externare acum sunt extrem de lejere.

Problema este că pacienții care ajung sunt pacienți cu forme moderate și severe, media de vârstă este în scădere, iar personalul este obosit.

Oamenii care au ajuns la noi sunt surprinși că au contactat boala, nu le vine să creadă că trec prin această experiență, speriați de evoluția care ar putea să o aibă.

În ultimele două zile sună oameni cu teamă că nu vor găsi loc în spital. Cam asta începe să apară în întrebările pe care le pun pacienții și aparținătorii. „Mai aveți cumva locuri ca să venim și noi?”. Ceea ce cred că nu este tocmai confortabil pentru cei care suntem acasă.”, a declarat managerul Institutului la un post de știri.