În județul Timiș, un focar de infecție cu coronavirus a fost depistat la o maternitate privată din oraș, acolo unde cinci asistente care lucrează în Ambulator au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID -19.  Asistentele sunt asimptomatice şi se află în izolare la domiciliu.

Reprezentanții unității sanitare spun că asistentele au fost depistate pozitiv în urma unui test de rutină:

”Au fost depistaţi în urma screening-ului de rutină desfăşurat de spital, sunt asimptomatici şi se află momentan în autoizolare voluntara la domiciliu, sub supraveghere medicală continua. Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din randul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de Ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea şi izolarea imediată tuturor persoanelor care au intrat în contact cu acestia. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătăţii în astfel de cazuri: au fost înştiinţate autorităţile şi s–au aplicat procedurile de dezinfecţie riguroase prevăzute în protocoalele de siguranţă. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, a transmis Cristiana Vago, Manager Comunicare al Spitalului Premiere.

La nivelul judeţului Timiş mai sunt confirmate în ultimele zile alte trei focare, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia , la Spitalul Municipal Timişoara şi la o societate de procesare a cărnii.

 

Sursa: Realitatea de Timis