Avertisment pentru tineri din partea medicilor. În contextul noului val de cazuri COVID-19, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta atrage atenția că se schimbă profilul pacienților. În ultimele zile, tot mai mulți tineri au fost internați în cel mai mare spital de boli pulmonare din țară, relatează Realitatea PLUS.

Medicii spun că în ultimele zile s-au internat foarte mulți tineri infectați cu noul coronavirus, iar unii dintre ei au chiar forme severe ale bolii.

În aceste condiții, managerul Spitalului Marius Nasta din Capitală atrage atenția că se schimbă profilul pacienților infectați cu noul coronavirus. Astfel, dacă până acum eram obișnuiți ca virusul să îi lovească în mare parte pe vârstnici, observaăm că acest lucru se schimbă șia sta pentru că, știm foarte bine, tinerii sunt cei frecventează cel mai mult locurile aglomerate.

În context, specialiștii vorbesc în aceste condiții despre anumite locuri pe care ar trebui să le evităm pentru a ne feri de infecția cu coronavirus. Cele mai riscante activități, spun specialiștii, sunt călătoria cu avionul, mersul la mall sau mersul la plajă.