Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila” va utiliza în viitor o aplicaţie nouă, „Coronavirus COVID-19 România”

Aplicaţia va realiza o hartă a cazurilor confirmate și localizării acestora, evoluţia zilnică, informaţii legate de infrastructura spitalicească, numărul populaţiei (MaPN).

Cu acest proiect, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central a câştigat concursul de proiecte iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (Ministerul Apărării).

În competiţia lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării au intrat 33 de proiecte elaborate şi susţinute de instituţii de referinţă în domeniul academic şi universitar, medical.

Aplicaţia, care monitorizează şi centralizează date cu privire la răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivel naţional, a fost elaborată de SUUMC (director de proiect fiind colonelul medic dr. Silviu Stanciu) în colaborare cu CERTSIGN S.A. şi poate contribui la limitarea contaminărilor şi a numărului de cazuri apărute în comunitate.

Principalii beneficiari ai aplicaţiei sunt membrii comunităţii epidemiologice din direcţiile de Sănătate Publică şi din spitale, experţi care vor beneficia de avantajele identificării rapide a contacţilor celor infectaţi cu COVID-19, ceea ce va conduce la facilitarea realizării anchetelor epidemiologice.

 

 

Sursa: Realitatea de Arges