O inimă artificială totală dezvoltată de compania Carmat a fost implantată pentru prima dată în Danemarca, a treia ţară care a intrat în studiul PIVOT, împreună cu Republica Cehă şi Kazahstan, informează luni AFP.

                
Această implantare aduce la 13 numărul pacienţilor incluşi în acest studiu, a precizat Carmat într-un comunicat. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la Centrul de Cardiologie Rigshospitalet din Copenhaga. Implantarea anterioară a inimii artificiale Carmat, efectuată în Republica Cehă, a fost anunţată la începutul lunii decembrie 2019.

”Sub rezerva creşterii treptate a recrutării în cele trei centre de studiu active ale noastre, estimăm că va fi nevoie de patru până la cinci luni pentru a finaliza recrutarea şi a ajunge la totalul de douăzeci 20 de pacienţi” vizaţi în studiul PIVOT, a indicat directorul general al Carmat, Stéphane Piat, citat în comunicat.

Inima artificială dezvoltată de Carmat îşi propune să ofere o alternativă la transplantul de cord pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă în fază terminală.

Această inimă bioprotetică permite autonomia totală a pacientului.