Milioane de oameni suferă de efectele alergiilor sezoniere. Simptomele comune de alergie includ nasul curgător și mâncărimi, ochi plini de apă. Pentru a reduce la minimum simptomele, bolnavii de alergie sunt adesea forțați să rămână în interior și să își limiteze activitățile pentru a evita declanșările acestora. Alergiile de sezon pot afecta chiar și copiii și performanțele școlare ale acestora.

Din fericire, există strategii și tratamente eficiente pentru combaterea alergiilor sezoniere. De exemplu, imunoterapia sublinguală este o opțiune nedureroasă și convenabilă care oferă corpului tău instrumentele de care are nevoie pentru a combate alergiile sezoniere. „Alergiile de mediu au un impact semnificativ asupra calității vieții unui pacient, iar la copii, acestea pot afecta performanța școlară”, spune medicul Sandra Lin, expert în alergii la Universitatea Johns Hopkins. „Din fericire, există tratamente eficiente pentru alergiile de mediu, inclusiv imunoterapie la alergii.”

Imunoterapia specifică (ITS) sau vaccinarea cu alergeni este o opțiune terapeutică folosită de medicii alergologi pentru a reduce reactivitatea clinică a paciențiolor alergici. ITS constă în administrarea treptată a dozelor și concentrațiilor crescute din alergenii implicați în decalnșarea simptomelor alergice la pacienți.

Pentru cei care au simptome în ciuda acestor tratamente, imunoterapia sublinguală este o opțiune. Spre deosebire de imunoterapia prin injecții, care se efectuează doar în cabinetele medicale, imunoterapia sublinguală este administrată acasă sub formă de picături sau tablete sub limbă.

Următoarele studii importante, spune dr. Sandra Lin, se vor concentra asupra modului în care putem preveni alergiile și astmul. Unele studii au arătat că imunoterapia poate preveni dezvoltarea astmului alergic “dacă putem identifica acei copii cu risc ridicat la o vârstă fragedă, s-ar putea să putem avea cu adevărat impact asupra vieții lor, prevenind dezvoltarea astmului și a noilor alergii”

Universitatea Johns Hopkins este lider în tratamentul alergiilor de mediu cu imunoterapie sublinguală. Această opțiune de tratament permite pacienților să-și auto-administreze picături zilnice sub limbă în loc să meargă la medic pentru injecții săptămânale. Noua terapie, cunoscută sub denumirea de “Imunoterapie sublinguală” care înseamnă „terapie sub limbă”,nu necesită programări frecvente la medic și nu este necesară supravegherea medicului după fiecare tratament. Imunoterapia sublinguală este o opțiune excelentă și pentru copii, pentru care tratamentul s-a dovedit a fi sigur și eficient.

 „Imunoterapia sublinguală presupune administrarea zilnică a picăturilor de alergie administrate acasă. Pacientul este tratat cu alergenii la care este sensibil și în timp, devine mai tolerant la acei alergeni. Asta înseamnă că pacientul va necesita mai puține medicamente pentru alergii și va avea mai puține simptome de alergie, explică dr.Lin. 

Înainte de a începe tratamentul, expertul dumneavoastră în alergii trebuie să efectueze un test de alergie. După ce testul de alergie este finalizat și se știe exact la ce ești alergic, îți creează amestecul personalizat de picături. 

Deci, dacă ai fost afectat de alergii toată viața, este posibil să găsești alinare prin imunoterapie sublinguală. Acest tratament este o opțiune nedureroasă și mai convenabilă în comparație cu injecțiile tradiționale. Oferă corpului tău instrumentele de care are nevoie pentru a lupta împotriva celor mai grave alergii.