În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul nociv al consumului de zahăr asupra sănătății, profesorul doctor Vlad Ciurea, un cunoscut neurochirurg, aduce în atenție o alternativă sănătoasă și delicioasă: mierea de albine. 

În cadrul unei emisiuni televizate, conform click.ro, prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat riscurile asociate consumului excesiv de zahăr rafinat, catalogându-l drept extrem de toxic și chiar ca un drog pentru creier, în special pentru copiii expuși frecvent la dulciuri.

Prof. dr. Vlad Ciurea promovează mierea de albine drept o alternativă benefică la zahărul rafinat. Aceasta nu doar înlocuiește gustul dulce al zahărului, dar aduce și numeroase beneficii pentru sănătate:

Beneficiile consumului de miere

Mierea este bogată în enzime și antioxidanți, furnizând o sursă naturală de energie și nutrienți esențiali.

Are un indice glicemic mai scăzut decât zahărul rafinat, eliberând zahăr în sânge mai lent și contribuind la stabilizarea nivelurilor de energie.
Posedă proprietăți antibacteriene și poate susține sănătatea sistemului imunitar.

Sfaturi oferite de prof dr. Vlad Ciurea

În plus față de miere, prof. dr. Vlad Ciurea menționează și alte alternative sănătoase, cum ar fi:

Ștevia: un îndulcitor natural derivat din plante, cu un gust dulce și fără aport caloric.

Fructe: consumul de fructe proaspete este o modalitate excelentă de a satisface pofta de dulce într-un mod sănătos.

Ciocolata neagră: ciocolata cu un conținut ridicat de cacao oferă un gust delicios și beneficii pentru sănătate, fără aportul excesiv de zahăr.

Având în vedere avertismentele tot mai frecvente despre pericolele zahărului rafinat, identificarea unor alternative sănătoase și plăcute la gust devine din ce în ce mai importantă. 

Mierea de albine reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își reducă consumul de zahăr fără a sacrifica gustul preparatelor. Prof. dr. Vlad Ciurea și alți specialiști încurajează explorarea acestor alternative sănătoase pentru promovarea unui stil de viață mai echilibrat și mai sănătos.

Sursa: Newsinn