Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMB) prezintă, miercuri, concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament în Secţia ATI, ceea ce a dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.

Conform informațiilor existente, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), care s-a reunit în legătură cu situaţia ce vizează Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, a finalizat raportul şi l-a discutat marţi seară.

Concluziile urmează să fie prezentate în cursul zilei de miercuri, într-o conferinţă de presă programată la ora 11.00, la care vor participa mai mulți reprezentanți ai instituției.

O altă asistentă susține ororile de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Audieri maraton, 3 angajați din spital au făcut dezvăluiri crunte

Mai multe anchete au fost demarate, inclusiv una penală, după acuzaţii referitoare la decesul mai multor pacienţi, în doar câteva zile, în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a transmis concluzii preliminare, precizând că verificările au vizat doar activitatea administrativă a unităţii.

Procurorii au formualt infracţiunea de OMOR în dosarul morților de la Spitalul Pantelimon. Trei martori audiați

”Sesizările au la bază o comunicare defectuoasă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor, după ce 17 pacienţi internaţi la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului au murit în decurs de doar patru zile.

Alexandru Rafila, despre scandalul de la Pantelimon: „Este intolerabil să pui pacienții în pericol pentru orgoliul propriu!”

Trei angajaţi ai unităţii medicale au fost audiaţi, s-a făcut cercetare la faţa locului şi au fost ridicate documente.

Sursa: Realitatea Medicala