Carmen Brumă a făcut un top al alimentelor împotriva asteniei de primăvară, pe care l-a publicat pe blogul personal. Aceasta recomandă să consumăm din plin verdețuri de primăvară, pește gras, alimente bogate în magneziu, zinc și fier.

„1. Consumați zilnic verdețuri de primăvară! Spanacul, salata, ștevia, loboda, ceapa verde sunt surse foarte bune de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre, fitonutrienți, au efect diuretic, scad colesterolul și susțin sistemul imunitar.

2. Includeți în meniu sardine, pește gras, nuci! Conțin acizi grași esențiali care diminuează procesele inflamatorii, fluidifică sângele și contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos.

3. Nu excludeți carbohidrații lenți, adică produsele făinoase, cerealele, pâinea, fasolea boabe, mazărea, lintea! Glucidele conținute de aceștia se absorb treptat în sânge și mențin glicemia la un nivel constant mai multe ore. Asta înseamnă că nu vom simți senzația de foame atât de des ca atunci când mâncăm zahăr.

4. Consumați alimente bogate în magneziu, zinc și fier, minerale importante pentru funcționarea optimă a organismului. Zinc și fier găsim în produsele de origine animală; carne, pește, ouă,lapte iar magneziu în semințe, avocado, ciocolată neagră.

5. Beți zilnic atunci când simțiți o stare de slăbiciune un smoothie anti-astenie! Acest smoothie conține fructe și legume bogate în triptofan și serotonină, substanțe care ne ajută să ne recăpătăm buna dispoziție și energia. Se prepară dintr-o banană, jumătate de avocado, două mâini de baby spanac, 100 g ananas, 100 g castravete, 3-4 nuci (miezul pisat se adaugă la final direct în pahar)”, recomandă Carmen Brumă, pe blogul personal.

Sursa: Tabu.RO