Un bărbat internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” cu malarie a murit. Alţi doi pacienţi cu aceeași boală sunt internați în unitatea medicală. Anunțul vine în aceeași zi în care medicii legiști au confirmat MALARIA drept cauză a morții Cameliei Tișe, fosta soției a președintelui CJ Cluj.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” au transmis, marți, că un bărbat internat la Terapie Intensivă cu malarie a murit. Pacientul de 54 de ani era în stare gravă încă de când a fost adus la spital. 

Totodată, în ultima zi au mai fost aduși doi pacienţi cu această boală, infectaţi în urma călătoriei în Zanzibar.

Un nou caz de MALARIE. Orădeancă revenită din Tanzania, transportată cu elicopterul SMURD la București

Camelia Tișe, fosta soție a președintelui CJ Cluj, a murit de MALARIE. Legiștii au confirmat diagnosticul

 
Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Semnal de alarmă tras de un expert în sănătate. Agențiile de turism ar trebui să-i informeze pe clienți asupra destinațiilor de risc privind bolile

 

Sursa: Newsinn