West Nile, virusul cu potențial mortal transmis prin mușcăturile de țântar, a mai făcut o victimă în România. O femeie din zona Bârladului a fost confirmată cu diagnosticul și a fost internată. Până acum, virusul a provocat 3 decese.

Persoana depistată cu West Nile o femeie în vârstă de 51 de ani din zona Bârlad. „Pacienta este internată şi are o evoluţie favorabilă”, a declarat un oficial al DSP Vaslui.

În județul vecin Galați au fost confirmate deja 3 noi cazuri de infectare cu virus West Nile. „Este vorba despre un caz în mediul urban, un bărbat de 72 de ani, şi două cazuri în mediul rural, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 64 de ani. Toţi sunt internaţi şi prezintă o stare bună”, potrivit DSP Galaţi, citată de Agerpres.

West Nile este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar.

De asemenea, doi bărbaţi din Iaşi şi Paşcani, în vârstă de 65 şi 73 de ani, au fost confirmaţi cu virusul West Nile vinerea trecută.

Primele decese

Până săptămâna trecută erau confirmate 21 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care trei mortale – în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Prahova.

Cele mai numeroase cazuri au fost depistate chiar în municipiul Bucureşti (5) şi judeţele: Dolj (2), Galaţi (3), Ilfov (3), Iaşi (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), şi Tulcea (1). 

 
 

Sursa: Realitatea Medicala