Ucraina susține că va intra „în curând” în Crimeea, ocupată de ruși din 2014. Atunci, Vladimir Putin a alipit ilegal Peninsula Crimeea la Federația Rusă.

Kirilo Budanov, șeful direcției principale de informații a ministerului ucrainean al Apărării, și-a exprimat încrederea că trupele Ucrainei vor intra „în curând” în Crimeea.

Oficialul ucrainean nu a precizat o dată până la care va începe operațiunea militară, ci a spus doar că acest lucru se va întâmpla „în curând”, potrivit presei din Ucraina.

Despre amenințarea din Belarus, Budanov susține că ar fi nerealistă.

Budanov a declarat că desfășurarea mercenarilor Wagner în Belarus nu sperie deloc Forțele de Apărare ale Ucrainei.

Potrivit șefului de informații al Ucrainei, nu există o creștere cantitativă a rezervelor trupelor de ocupație ruse. „Iar numărul lor rămâne același, dar eforturile continue de mobilizare permit Rusiei să reînnoiască în mod constant pierderile de personal”, a menționat Budanov.

Acesta nu a vorbit însă despre o dată exactă legată de ofensiva din Crimeea. 

Budanov nu a precizat o dată la care ar urma să înceapă operaţiunea militară în Crimeea, potrivit Sky News.

Cu toate acestea, Crimeea a fost supusă unor atacuri în ultimele săptămâni – inclusiv explozia care a avariat podul Kerch.

Contraofensiva Ucrainei a fost lansată la începutul lunii iunie, dar s-a deplasat relativ lentă până acum – deși impulsul avansului ucrainean pare să fi reluat în ultimele zile.