În sud-est, satul Staromaiorske a fost eliberat de armata ucraineană. În același timp, Parlamentul Ucrainei a extins legea marțială, astfel că bărbații cu vârste cuprinse între 18-60 ani sunt eligibili pentru mobilizare pe front. În plus, Rusia a bombardat peste noapte Harkov, rezultând un mort și patru răniți.

Rada Supremă, parlamentul Ucrainei, a votat pentru prelungirea legii marțiale și a mobilizării pentru încă 90 de zile. Aceasta este a opta oară de la începutul invaziei ruse când Rada Supremă a votat pentru extinderea legii marțiale. Legea marțială va continua până pe 15 noiembrie și este probabil să fie prelungită după aceea.

Conform legii marțiale, bărbaților ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani li se interzice să părăsească țara pentru a-și îndeplini serviciul militar. Se fac excepții pentru bărbații cu anumite afecțiuni de sănătate. Se pot acorda excepții temporare bărbaților care trebuie să călătorească peste granița din motive profesionale și familiale, de la caz la caz.

Trupele ucrainene au continuat operațiunile ofensive de-a lungul graniței din regiunea Donețk-Zaporizhzhia și au avansat adânc în teritoriu, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare a sa despre situația de pe front.

Tancurile americane Abrams ar putea fi desfășurate pe câmpul de luptă ucrainean în septembrie, relatează Politico, citând șase persoane familiarizate cu planificarea.

Trupele ruse au atacat nouă localități din regiunea Sumi, trăgând peste 80 de cartușe din diferite tipuri de arme, a raportat Administrația Militară a Regiunii Sumi. O persoană a fost rănită în urma bombardamentelor intense.