Facebook vine cu o schimbare majoră pe platforma de socializare online, atât în varianta de mobil cât și în cea de desktop. Utilizatorii vor putea vedea modificarea încă din următoarele zile, update-ul se va face treptat.

Facebook a lansat o nouă versiune a secțiunii dedicate conținutului video, inspirată de designul Instagram, care adună toate formatele video într-un singur loc. Această actualizare include atât filmările obișnuite, cât și cele verticale, cunoscute sub numele de Reels.

Similar cu celelalte secțiuni ale platformei sociale, noua secțiune Video dispune de multiple tab-uri pentru a organiza conținutul recomandat, conținutul provenit de la persoane și pagini urmărite, muzică și altele.

Înlocuind denumirea veche de Facebook Watch, secțiunea dedicată conținutului video va fi acum simplu denumită Video.

Una dintre modificările notabile este integrarea funcțiilor de editare video, anterior disponibile doar pentru Reels, în cadrul acestei secțiuni. Începând de acum, utilizatorii vor putea folosi aceleași facilități de editare pentru toate tipurile de conținut video postat pe platformă.

Integrarea dintre Reels de pe Facebook și cele de pe Instagram este mai strânsă ca niciodată, oferind o replică și mai puternică la populara platformă TikTok. Această integrare permite acum utilizatorilor să comenteze direct pe Facebook filmările verticale postate pe Instagram.

Noua secțiune Video a fost implementată și va deveni vizibilă în următoarele zile atât pe aplicațiile mobile, cât și pe versiunea web a Facebook-ului. Prin această actualizare, Facebook oferă o experiență mai bună și mai organizată utilizatorilor săi în ceea ce privește conținutul video.