Pericol apărut într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță ale românilor, în plin sezon turistic. Liniștea insulei Zakynthos, supranumită și „Mireasa Mării Ionice”, a fost tulburată de de un rechin, elegantul prădător al oceanului fiind văzut de un turist care a imortalizat imaginile și le-a încărcat pe Instagram.

Publicația Free Hungarian Word relatează că rechinul înota la trei kilometri de insulă, relatează Ziare.com.

Rechinul pare să fie unul albastru, o specie despre care se spune că rareori atacă oamenii, însă presupunerea nu înseamnă eliminarea pericolului.

Zakynthos nu e singura insulă grecească, unde au fost văzuți rechini în ultima vreme. Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiștii români Zakynthos și Kefalonia, a filmat un rechin care a dat târcoale bărcii sale, relatează The Sun.

Imaginile par să indice un rechin din Mako, care se găsește în apele grecești, considerată a fi cea mai rapidă specie de rechin din lume. Vorbim practic despre specia care se face responsabilă pentru atacurile mortale din Egipt, din ultimii ani, care au îngrozit o întreagă planetă. 

Corpul masiv al animalului, asemănător unui rezervor, a putut fi văzut navigând prin apa limpede, cu aripioarele sale mici care despica suprafața.

Imagine

În timpul clipului, Yiannis a strigat de pe punte: „Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre.

„Uită-te la asta, nu pot spune despre ce specie este, dar este unul mare”.

Presa locală a confirmat că rechinul a fost observat la două mile în afara portului Zakynthos, între Kyllini și Kefalonia.

În ciuda întâlnirii terifiante, Yiannis a declarat pentru ERT Zakynthos că fiara era remarcabil de calmă.

„Rechinul nu era deloc agresiv, dimpotrivă, era calm și înota ca un delfin lângă barcă”, a povestit pescarul.

Oamenii de știință susțin că rechinul Mako este extrem de migrator și, în general, de natură solitarică.

Imaginile sunt încă o dovadă vie că există rechini în apele grecești, oricât de incridibil ar părea asta, drept pentru care turiștii ar trebui să țină cont de acest pericol.