Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a declarat luni, pentru B1 TV, că ar fi o mare greșeală ca Guvernul Ciolacu să anuleze facilitățile fiscale ale angajaților din agricultură și construcții deoarece asta ar însemna practic salarii mai mici, deci reducerea consumului, deci încasări mai mici la buget. În schimb, pentru a acoperi gaura din bugetul țării, PSD și PNL ar trebui să mai reducă din cheltuielile statului, a mai spus Ialomițianu.

„Actuala coaliție ne-a adus în situația aceasta, pentru că a făcut un buget nerealist, a supraevaluat veniturile și a subevaluat cheltuielile și rezultă foarte clar din execuția bugetară. Sigur că în PNRR e prevăzut încadrarea în deficitul bugetar asumat în fiecare an, 4.4%, dar asta trebuia s-o știe și fostul ministru de Finanțe (Adrian Câciu de la PSD) și fostul premier (Nicolae Ciucă de la PNL). Toți miniștrii trebuiau să cunoască acest lucru și era o responsabilitate.

Acum ne apucăm să sacrificăm economiam că s-a guvernat iresponsabil sau s-a dorit să se arate o altă situație privind nivelul de trai al românilor, adică mărind unele cheltuieli în mod iresponsabil? Au mărit chetuielile la unii demnitatri și au mărit alte cheltuieli cu funcționarea aparatului administrativ”, a declarat Ialomițianu.

Sursa: Realitatea Din PMP