40 de diplomați ruși sunt expulzați, astăzi, din România. Rusia a trimis un avion special în București pentru a repatria peste 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei. Asta după ce România a decis expulzarea mai multor diplomați suspectați de spionaj.

40 de diplomați ruși sunt expulzați, astăzi, din România. Zeci de ruși sunt trimiși acasă. Diplomații ruși aflați la noi în țară vor pleca la Moscova, iar Putin le-a trimis o aeronavă. Este vorba despre 11 diplomați și de 29 de persoane încadrate oficial la personal tehnico-administrativ.

Decizia României a fost adoptată în conformitate cu prevederile art.11 alin. 1 al Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 Aprilie 1961 („În lipsa unui acord explicit asupra misiunii, statul acreditar poate cere ca acest efectiv să fie menţinut în limitele a ceea ce el considera ca rezonabil și normal, având în vedere împrejurările şi condițiile existente în acest stat și nevoile misiunii în cauza.”) și reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, potrivit boardingpass.ro