Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat luni, că, pentru asigurarea accesului cetăţenilor la servicii publice de bază şi bunăstarea tuturor comunităţilor locale, au fost semnate 74 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, anunţă, luni, că a semnat 74 de noii contracte de finanţare prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 800 de milioane de lei, potrivit News.ro.

Ministrul afirmă că investiţiile sunt necesare, în condiţiile în care 57% din drumurile judeţene necesită reabilitare, 70% din localităţi nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze, iar 29% din localităţi nu dispun de reţea de apă.

”Am semnat, astăzi, 74 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 823.227.040,71 de lei. Le-am transmis edililor prezenţi la minister că prioritatea mea ca ministru o reprezintă asigurarea accesului cetăţenilor la servicii publice de bază şi bunăstarea tuturor comunităţilor locale”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Dezvoltării.

Adrian Veştea afirmă că, în prezent, 57% din drumurile judeţene şi 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, 70% din localităţi nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze, 29% din localităţi nu dispun de reţea de apă, iar 57% – de reţea de canalizare, în condiţiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din şcolile din mediul rural.

Contractele semnate astăzi au ca obiective modernizarea infrastructurii de transport, înfiinţarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi a reţelelor de canalizare, precum şi sistematizarea şi construirea de şanţuri colectoare de scurgere şi evacuarea apelor pluviale”, a mai transmis Veştea.