Vremea a pus mari probleme în România. Căderile mari de apă au dus la inundații care au distrus case și chiar au luat viața unui bărbat prins de viituri. Trupul său a fost târât aproape 5 kilometri.

Gospodării inundate, case și drumuri distruse, oameni salvați în ultima clipă – este bilanțul ultimelor ore, după ploile torențiale și furtunile care au lăsat dezastru în urma lor. În județul Arad, un localnic a fost găsit mort, într-o zonă în care viiturile au făcut ravagii. Pompierii cred că apele l-au surprins și l-au târât 5 kilometri. În Hunedoara, aproximativ 200 de localnici din patru sate sunt izolați, după ce un drum s-a surpat. Alți oameni au fost salvați în ultimul moment din mijlocul torenților care au luat pe sus mașini. 35 de județe și Capitala se află sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Meteorologii anunță ploi, grindină și vijelii, iar românii au primit mesaj de la RO-Alert să nu iasă din case! 

În judeţul Arad, un localnic a fost găsit mort, într-o zonă în care viiturile au făcut ravagii. Pompierii cred că apele l-au surprins şi l-au târât 5 kilometri.

Străzile din mai multe localități au fost inundate în doar câteva minute, oamenii s-au trezit cu apa în case. Gospodăriile le-au fost distruse și abia dacă au mai avut ce alege. Apele pur și simplu s-au revărsat.

Mai mulți oameni au fost scoși pe brate după ce s-au adăpostit în podul casei de viitură.

O tornadă a semănat teroare în Giurgiu, în apropiere de lacul Mihăilești. Șoferii au surprins din trafic imaginile.

O altă tornadă i-a surprins și pe șoferii care circulau pe drumul dintre Brașov și Sighișoara, chiar înainte de începutul furtunii.

Iar în câteva comune din același județ, străzile au fost inundate și distruse.

La Buzău, ploaia torențială a umflat albia unui râu iar apele s-au revărsat cu repeziciune către casele din apropiere. Toată munca oamenilor a fost distrusă în doar câteva minute. Apa s-a revărsat și pe șosele și a blocat traficul, iar mașinile nu au mai putut circula.

Și în județul Dâmbovița mai multe gospodării au fost inundate. Oamenii au încercat să sape șanțurile din fața caselor doar ca să-și salveze agoniseala de-o viață.

La Argeș, oamenii au chemat de urgență pompierii ca să le scoată apa din curți și case.

La Hunedoara, o viitură puternică a pătruns în gospodăriile oamenilor iar hectare întregi de culturi au fost distruse complet. Și aici oamenii au avut nevoie de intervenția pompierilor care au folosit inclusiv excavatoare.

Și Capitala a fost sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Mai mulți copaci au fost puși la pământ din cauza furtunii iar oamenii au primit mesaje Ro-Alert.

Furtuna a dat peste cap și traficul pe aeroportul Otopeni. Mai multe curse care trebuiau să aterizeze au rămas în aer până când vântul s-a domolit. Iar trenurile au avut mari întârzieri uriașe după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată.

Meteorologii au anunțat că vremea va rămâne instabilă până la finalul acestei luni. 

Foto și video, AICI