Compania DAN AIR anunță intenția de a-și suspenda operarea zborurilor de pe aeroportul Brașov. Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, investiție de 140 de milioane de euro, a fost inaugurat chiar în această lună și a avut deja parte de întârzieri și plângeri, anunță Economedia.ro.

UPDATE

Cu toate că titlul comunicării companiei era “singurul operator de pe aeroportul Brașov își suspendă zborurile regulate din Brașov”, reprezentanții companiei, contactați de Economedia, au precizat că, deocamdată, e vorba de o intenție, care ar urma să se concretizeze mâine. “În proporție de 80% decizia este luată, pentru că nu se pot opera zborurile în siguranță. Mâine dimineață board-ul companiei mai are o întâlnire și apoi vom anunța decizia”, au precizat reprezentanții companiei.

“Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Brașov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”, a transmis compania.

Reprezentanții companiei spun că vor oferi mai multe informații într-o conferință de presă programată pentru marți.

În martie, BoardingPAss anunța că primele curse de pe aeroportul din Brașov încep în iunie și vor fi operate de o singură companie – Dan Air urma să aibă zboruri către opt destinații din șase țări europene.

Decizia vine după incidentul din 24 iunie, când o aeronavă Dan Air cu traseul Madrid-Brașov-București a avut întârzieri de 16 minute la aterizarea pe aeroportul Brașov din cauza faptului că ROMATSA a acordat prioriate unei aeronave care decola, potrivit Economica.net.

Sursă: Economedia.ro