Într-o încercare cu adevărat unică de a se lăsa de fumat, Ibrahim Yücel, din Kütahya, Turcia, a luat măsura neobișnuită de a-și închide capul într-o cușcă de metal. Bărbatul care și-a închis capul într-o cușcă de metal pentru a se lăsa de fumat.

Yücel era hotărât să se lase de fumat după ce tatăl său a murit de cancer pulmonar, temându-se că și el va avea o soartă similară. În ciuda numeroaselor provocări cu care s-a confruntat în încercarea de a se lăsa de fumat, metoda neobișnuită a lui Yücel a atras atenția lumii.

Considerând că îi este greu să se lase de fumat, bărbatul a decis să facă fumatul imposibil din punct de vedere fizic. Inspirat de căștile pentru motocicliști, el a creat o cușcă pentru capul său folosind 40 de metri de sârmă de cupru.

Potrivit atlas-geografic.net, înainte de măsura sa drastică, Yücel fuma două pachete de țigări pe zi. Cu cușca bine fixată, a reușit să își reducă consumul la 0, deși a reușit acest lucru într-un mod destul de ciudat.

Nu se știe dacă a scos cușca pentru a dormi sau pentru a efectua alte activități, dar se știe că a folosit-o la locul de muncă, lăsând cheile acasă, la soție.

Potrivit presei din Turcia, bărbatul încercase să se lase de fumat de mai multe ori înainte, dar întotdeauna a eșuat, dând vina pe lipsa de voință. În ciuda faptului că inițial i-a fost jenă să poarte pe cap o cușcă imensa din cupru, Yücel a primit sprijin necondiționat din partea soției și a prietenilor.

Cât timp a purtat dispozitivul neobișnuit, bărbatul nu putea consuma decât produse de mici dimensiuni și apă. Pentru a se bucura de o masă adevărată, trebuia ca cineva să îi descuie cușca.

Nu se știe dacă metoda a funcționat și dacă Yücel a reușit în cele din urmă să renunțe definitiv la fumat cu ajutorul acestui dispozitiv.

Povestea bărbatului din Turcia demonstrează cât de departe sunt dispuși să meargă unii oameni pentru a-și învinge dependența.