Cristian Popescu Piedone și-a petrecut prima noapte acasă, după mai bine de un an de detenție! Asta după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit că fostul edil este nevinovat și că trebuie eliberat de îndată din închisoare. Fostul edil și-a anunțat deja intenția de a se întoarce la primărie, după ce prefectura a comunicat că are acest drept.

Statul trebuie să plătească pentru detenția ilegală făcută de Cristian Popescu Piedone. Asta susțin avocații din jurul fostului primar al Sectorului 5 care îi recomandă acestuia să ceară daune morale de la statul român și să dea în judecată magistrații care l-au închis. Fostul edil a fost pus în libertate după ce a fost achitat în dosarul Colectiv unde fusese condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. 

Primarul Cristian Popescu Piedone a fost astăzi pus în ibertate, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cpndamnat în dosarul Colectiv la închisoare cu executare, Piedone a stat în penitenciar mai bine de un an din sentința de 4 ani închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Piedone un recurs în casație, o cale extraordinară de atac, ceea ce înseamnă că Piedone, condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, a fost achitat pe motiv că fapta nu există.

Cristian Popescu Piedone a fost întâmpinat în aplauzele și îmbrățișările celor dragi, i-au fost oferite flori și unii oameni au plâns. Oamenii care l-au așteptat i-au strigat în cor numele, s-a aplaudat și s-a strigat „Bravo”. Întrebat de jurnaliști dacă se va întoarce la primărie, Piedone a răspuns „cu siguranță, da”.