Prunele pot face magie! Ele te pot ajuta să slăbești, să îți îmbunătățești digestia, să îți menții sângele și oasele sănătoase și multe altele.

100 de grame de prune uscate conțin 732 mg de potasiu. Acest macromineral este esențial pentru corpul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect, precum și să prevină multe boli. Scade riscul de a avea un accident vascular cerebral, menține oasele sănătoase, ajută la o creștere musculară sănătoasă și poate chiar să promoveze funcționalitatea nervoasă adecvată. 

Este recomandat consumul zilnic a aproximatic 4.700 mg de potasiu. Pentru asta, poți combina prunele uscate cu alte alimente, cum ar fi legume verzi cu frunze, banane sau mere. 

Deficiența de fier din organism poate provoca anemie, care ar putea duce la complicații grave. Printre acestea se numără oboseala severă, probleme cardiace sau pulmonare și probleme în sarcină. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fier, ceea ce le face să fie unul dintre cele mai bune alimente pentru a preveni astfel de probleme. 

În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Nu se recomandă consumul a mai mult de 6 prune uscate pe zi. 

Mențin oasele sănătoase și puternice

Persoanele care sunt expuse riscului de osteoporoză, în special femeile și persoane în vârstă, ar putea prezenta o scădere a densității minerale osoase. Cercetătorii dintr-un studiu au examinat efectele pe care prunele le-a avut asupra femeilor osteopenice aflate în postmenopauză. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala